Na een welverdiend zomerreces, nemen we dan ook graag de draad terug op met Club 1957.  En trekken we voor onze derde activiteit op dinsdag 24 september vanaf 19u naar het Moderohuis voor een debat over "Operatie Propere Handen".  


Met "Operatie Propere Handen" werd er in oktober 2018 een bom gelegd onder het Belgische voetbal. Arrestaties van clubbestuurders, spelersmakelaars, topscheidsrechters en trainers. Beschuldigingen van matchfixing, witwaspraktijken en andere financiële fraude. Maar kan iedereen nog wel volgen waar het toen allemaal concreet over ging? De beerput van het Belgische voetbal leek even helemaal open te gaan. Het onderzoek van federaal parket was een drieluik. Het eerste deel ging over de obscure financiële constructies die spelersmakelaar Dejan Velkovic zou hebben opgezet met verscheidene clubs. Het tweede deel draaide om de mogelijke manipulaties van transfers door makelaar Mogi Bayat. Het derde deel ging over de concrete aanwijzingen van private omkoping en matchfixing door clubbestuurders in het kader van de degradatiestrijd van KV Mechelen.

Voor de derde activiteit van Club 1957, blikken we terug op deze hectische periode voor het Belgische voetbal. En kijken we met advocaat Kris Luyckxvoormalig RAFC secretaris Paul Bistiaux en sportjournalist Filip Joos vooruit naar de toekomst van het Belgische clubvoetbal.

Voor meer info, graag een seintje naar Peter Leunis (peter@thecartridgeshop.be) of Olivier Van Horenbeeck (olivier@growth-inc.be)